Wat als hij geen kinderen wil

Waarom gaan we trouwen? Waarschijnlijk kunnen de meesten van ons deze vraag als volgt beantwoorden: ik wil een gezin hebben, ik wil nodig, geliefd zijn. Met zulke gedachten, en meestal uit liefde, worden huwelijken gesloten..

In eerste instantie lijkt het erop dat dit geluk is. Maar een jaar of twee gaan voorbij, en u begrijpt – uw familieboot mist een derde … De derde is natuurlijk een kind. En het is goed als je man, net als jij, volledig achter de theorie staat dat een huwelijk zonder kinderen een stom en onlogisch iets is. Toegegeven, vaker blijkt het anders te zijn. Jonge echtgenoten begrijpen het: elk van hen had zijn eigen scenario van gezinsgeluk en de kinderen waren niet opgenomen in de plannen van de man. Dus wat te doen als de man geen kind wil??

Het eerste type mannen, door ons conventioneel “kindervrij” (“vrij van kinderen”) genoemd, noemden psychologen infantiel. Deze mensen beschouwen zichzelf als VOLWASSEN genoeg om ouders te worden. Zo’n echtgenoot kan vaak herhalen: “Schat, nou, ik wil geen kinderen. Ik wil het nog niet. Natuurlijk plan ik op een dag … “.

Deze houding is erg comfortabel voor een man en onaanvaardbaar voor een vrouw. Laten we zeggen dat uw man over 5-10 jaar volwassen wordt. Zijn biologische klok loopt langzaam en hij zal best wel in staat zijn nakomelingen te produceren. Maar u bent een vrouw en uw primaire vruchtbare leeftijd is tussen de 20 en 30 jaar oud. Als er plotseling iets niet lukt, zal de man vinden met wie hij een familierelatie kan opbouwen. Hoe zou je dan moeten zijn? Daarom heeft het geen zin om langer dan 1,5 jaar op zijn ‘gereedheid’ te wachten. Als een man al volwassen is, bestaat de kans dat hij helemaal geen kinderen wil. Wat te doen?

Een van de redenen voor deze positie van een man is, vreemd genoeg, vaak het ‘infantilisme’ van een vrouw. Als je in je relatie voorwaardelijk de rol van een kind speelt en niet van een volwassene, dan is hij natuurlijk bang dat er twee van zulke kinderen kunnen zijn, of zelfs drie! Daarom, als u vastbesloten bent om voor uw geluk te vechten en denkt dat uw man in principe aan uw zijde kan worden gewonnen, begin dan met veranderen. Probeer een hardere en meer kalme stem in jezelf te ontwikkelen, maak je af van de gewoonte om ‘beledigd te zijn’ en te huilen, leer jezelf te beheersen. Door problemen oordeelkundig en serieus te benaderen, leert u uw man u als een volwassene te behandelen en, wat belangrijk is, naar u te luisteren, te luisteren en constructieve suggesties te bespreken..

Wanneer de eerste compromissen verschijnen en u voelt dat er meer respect en begrip in uw gezinsleven is, kunt u in de aanval gaan. Maak bijvoorbeeld een afspraak met een gynaecoloog en leg aan uw man uit dat wanneer u besluit kinderen te krijgen, u volledig vertrouwen moet hebben in de gezondheid van uw vrouw. Vertel ons, nadat u het heeft ingenomen, in detail welke diagnose de arts heeft gesteld, hoe en wanneer hij u adviseerde om uw plannen uit te voeren. Mannen zijn verslaafde wezens. Nadat hij heeft geleerd u te vertrouwen, het gevoel heeft dat u zich als persoon hebt gevormd en eindelijk zijn waakzaamheid heeft verloren, zal hij hoogstwaarschijnlijk doordrenkt zijn van dit spel – het spel van papa. Je kunt trouwens samen de forums beklimmen en zien welke adviezen en aanbevelingen ze geven, bijvoorbeeld voor het verwekken van een kind van een bepaald geslacht..

De symptomen van deze ziekte zijn met het blote oog te zien. Vertelt uw man u constant dat u sociaal en financieel op eigen benen moet staan ​​voordat u kinderen krijgt? Dit is egoïsme. Egoïsme, omdat een man al die tijd allereerst aan zichzelf denkt, aan zijn toekomstige kosten, die vervolgens van invloed zullen zijn op het niveau van zijn toch al arme leven. De paradox is dat behoorlijk volwassen, goed verdienende mannen vaak praten over de “financiële onmogelijkheid” om kinderen te krijgen..

Mocht het land van de Sovjets (zij het in het verleden) niet weten dat kinderen zelfs op een oppervlakte van 5 m2 gelukkig kunnen worden geboren en opgevoed. m en met een salaris van 80 roebel! Handel daarom moedig. Beoordeel eerst de situatie nuchter. Misschien denk je ook dat je nog niet iets hebt bereikt, gedaan, gekocht of gebouwd. Het is tijd om dit te doen. Laten we zeggen dat we het hebben over reparaties. Het is verstandig om kinderen te hebben in een appartement waar alles precies zo is als je zou willen. Nadat u aan uw verlangens heeft voldaan, neemt u uw man aan. Praat met hem en zorg ervoor dat u erachter komt wat hij precies bedoelt om op uw benen te staan. Maak samen een lijst en schrap redelijkerwijs het onnodige (iets dat simpelweg niet te bereiken is). Veel succes als uw geplande renovatie samenvalt met zijn idee om de woning te reorganiseren. Dan is het tijd om de krachten te bundelen en te beginnen met de bouw van uw gezinswoning. Als je door de slaapkamer nadenkt, stop dan zeker op een plek voor een wieg. Als het aantal kamers het toelaat, wijs er dan één toe “voor de toekomst”. Voortdurend levend met de gedachte aan de mogelijkheid om kinderen te krijgen, zal een man er uiteindelijk aan wennen en misschien zal hij zelf in vuur en vlam staan ​​met het idee om de kwestie tot een logisch einde te brengen. En als hij er niet aan gewend raakt, laat hem dan na voltooiing van de reparatie een lijst zien met alle “obstakels” die tegelijkertijd tijdens de reparatie werden geëlimineerd, systematisch doorgehaald – dit is je laatste argument.

Is uw man “nu” tegen het kind omdat hij wil dat zijn kinderen beter leven dan hijzelf? En hij heeft geen gelegenheid om alles te geven waarvan hij droomde, dus zijn er geen kinderen? De kans is groot dat uw man een verstokte perfectionist is..

Perfectionisme is de neiging om hoge eisen aan zichzelf te stellen bij het uitvoeren van iets tegen de achtergrond van een onvermogen om zichzelf te accepteren en zichzelf te vergeven voor onvolkomenheden of fouten in de uitvoering van je werk, in je uiterlijk, in gedragsstereotypen, op welk gebied dan ook. Een perfectionist heeft een dichotoom denken (‘zwart-wit’-denken, maximalisme), voor hem staat het buiten kijf: ofwel is de beslissing absoluut correct, ofwel absoluut fout.

We worden geen perfectionistische maximalisten uit eigen vrije wil. Ouders voeden ons zo op, en dan ontwikkelt de ziekte zich steeds meer. Dit geldt vooral voor het enige kind in het gezin van succesvolle en ambitieuze ouders die verliefd waren op hun kinderen en grote hoop op hem hadden gevestigd..

Als uw man speciale aandacht besteedt aan het plaatsen van sokken in de kast, alleen perfect witte overhemden draagt, nooit vergeet zijn schoenen schoon te maken voordat hij uitgaat en, natuurlijk, “getrouwd is met de koningin” – hij is een duidelijke perfectionist. In zijn beleving zijn er geen andere kleuren dan zwart en wit. En hij moet “alles goed doen”. Met deze benadering van het leven komt het juiste moment om een ​​baby te krijgen misschien gewoon niet. Daarom moeten we het heft in eigen handen nemen. De perceptie van een perfectionist veranderen is moeilijk, maar mogelijk. Begin klein: probeer de afwas ’s avonds niet samen af ​​te wassen, maar laat ze’ s ochtends staan, introduceer elementen van “maakt niet uit” in zijn leven. Wees gewoon heel tactvol en voorzichtig. Bied deze acties aan in de vorm van een spel: “Laten we vandaag de rotzooi opbreken en de katten er tot de ochtend in laten rondhangen! En onszelf – de hele nacht naar de bar “of” Laten we vandaag voor onszelf een dag vrijmaken van alles! ” Geleidelijk aan zal uw man de praktijk van zelfvergeving toepassen voor onafgemaakte zaken. Zodra je voelt dat hij ’toegeeft’, begin dan een psychologische aanval – naar de dokter gaan, af en toe een gesprek over de ‘schadelijkheid van een late bevalling’, kijken naar kinderartikelen in winkels en gelukkige dromen over hoe het zal zijn, dit leven met kinderen. En er is een kans dat fantasie zeer reële kenmerken krijgt.

Maar er zijn situaties waarin een echtgenoot als een steen is – hij wil echt geen kinderen. Nu niet, niet in de komende vijf tot tien jaar. Hij is goed samen met jou. Natuurlijk heeft iedereen het recht om te kiezen, vooral als het om kinderen gaat. En als u als aanstaande moeder zelf kunt beslissen wanneer u al dan niet een kind krijgt, zou het oneerlijk zijn om uw echtgenoot hetzelfde recht te ontnemen. Hij is het immers die gedurende meerdere jaren de volledige verantwoordelijkheid moet dragen voor uw inhoud met uw kind. Onze biologische klok loopt echter ook. En ze rennen snel. Hier is een kwestie van prioriteiten, wat belangrijker voor je is – om bij hem te zijn of om moeder te zijn?

Vijf relatief oneerlijke manieren om zwanger te raken door je eigen man

Er is dus geen compromis gevonden. Hij is echt kindvrij, en hij voelt zich goed samen. En jij … je hebt geen leven zonder hem, en ook zonder kind. Een vicieuze cirkel blijkt. En dus besluit je vals te spelen. In de loop van een lange geschiedenis hebben vrouwen veel manieren bedacht om hun eigen echtgenoten te misleiden – zowel relatief eerlijk als absoluut oneerlijk..

1. Als u naast het condoom en onderbroken geslachtsgemeenschap andere vormen van anticonceptie accepteert, is dat een groot succes. Alles is hier eenvoudig. Gebruik in het begin enkele maanden orale anticonceptiva of zetpillen. De kans om zwanger te worden is relatief klein. Neem na een tijdje het gevoel dat uw geliefde zijn waakzaamheid heeft verloren, neem een ​​pauze van het nemen van pillen, imiteer het gebruik van kaarsen. Twee punten zijn hierbij van belang: een nauwkeurig berekende ovulatiedag en het vermogen om een ​​man ervan te overtuigen dat andere vormen van bescherming tegen zwangerschap pijnlijk voor je zijn, maar schadelijk voor hem. En begin in ieder geval geen gesprek over kinderen. Het is gewoon gebeurd”.

2. Als je jezelf beschermt door onderbroken geslachtsgemeenschap te gebruiken, kun je het idee van een fan van een Hollywood-ster overnemen. Ze wachtte tot hij naar de badkamer ging, het beroemde sperma in een injectiespuit verzamelde en zichzelf kunstmatig bevrucht. Is het niet een manier? Het is bekend dat sperma in de externe omgeving twee uur levensvatbaar kan blijven, dus er is een kans. Het belangrijkste is om het juiste moment te kiezen en de juiste houding aan te nemen. Overigens heeft speeksel antiseptische eigenschappen, dus orale seks is hier gecontra-indiceerd..

3. Prik het condoom door. Eerlijk gezegd zijn er maar weinig mensen in de wereld die door deze methode zijn geholpen. Maar het risico is groot – je zult tenslotte samen met de verpakking moeten doorboren en bij fel licht zal zelfs een gat van een dunne naald duidelijk zichtbaar zijn. Wees voorzichtig en voorzichtig.

4. Veel mannen zijn het erover eens om seks te hebben tijdens of direct na hun menstruatie. Ze weten tenslotte van school dat een vrouw tegenwoordig niet zwanger kan worden. En ze hebben het helemaal mis. Ongeveer 10% van het schone geslacht is in staat tot bevruchting op de “rode dagen van de kalender”. Maar meteen is het de moeite waard om te reserveren, de gezondheid van vrouwen is tegenwoordig bijzonder kwetsbaar, dus bedenk meerdere keren of het het risico waard is of dat er een andere uitweg is..

5. En tot slot, de meest oneervolle manier die mogelijk is, oneervol, maar al sinds onheuglijke tijden. We bevelen het niet aan of promoten het, maar beschrijven het gewoon. Als er geen kans is om het moederschap bij je eigen man te vinden, blijft er het laatste redmiddel over – om een ​​persoon te vinden met dezelfde bloedgroep en dezelfde Rh-factor en … je hele leven voel je dan gewetenswroeging voor zo’n legale en tegelijkertijd zo’n laag bedrog.

Een zeldzame psychotherapeut, psycholoog of andere familiewetenschapper heeft tegenwoordig niet de stelregel uitgesproken dat ‘kinderen welkom zouden moeten zijn’. Onthoud dat als iemand zich door dwang moet vormen, iemand een reactie van afwijzing en protest zal hebben. Hij wordt niet afgeschermd van de opgelegde behoefte, maar van het geweld zelf. Daarom leiden schandalen, driftbuien en ‘vierkante vragen’ zelden tot een happy end. Wees slimmer, tactvoller en sterker. Bepaal precies het tijdsbestek waarbinnen dit probleem zeker moet worden opgelost en wees bereid om te vertrekken als hij het nog steeds niet eens is. Toch zul je hem nooit vergeven dat er geen kinderen zijn. Vergeet niet om bijzonder aanhankelijk en teder te zijn met uw echtgenoot bij elke vermelding van het kind, dit zal de nodige associaties vormen: “kinderen zijn een gelukkige vrouw.” En breek het niet, maar maak zorgvuldig wat je nodig hebt. Idealiter kom je tot “bewust ouderschap” wanneer de echtgenoten zelf een kind willen, juist omdat ze bereid zijn om hun ervaring en wederzijds geluk met hem te delen..