Laten we de oude dagen door elkaar schudden. Drie redenen om seks te hebben na de leeftijd van 70

Heeft intimiteit leeftijdsbeperkingen? Ja, natuurlijk, zegt u. Niet echt, zullen de experts u vertellen..

Er zijn veel mythes die de samenleving heeft opgelegd over intieme relaties en ouder worden. Maar seksuele activiteit is een teken van een gezonde ouderdom. Dat zegt tenminste onderzoek.

Het Public Health Centre heeft een materiaal gepubliceerd met de resultaten van een onderzoek dat in Zweden is uitgevoerd.

Volgens deze studie is de kwantiteit en kwaliteit van seksuele ervaringen onder 70-jarigen de afgelopen 30 jaar toegenomen..

Oudere mannen en vrouwen halen meer voldoening uit hun seksleven, hebben minder seksuele stoornissen en er ontstaat een positievere houding ten opzichte van seksualiteit dan bij de jongere generatie..

Een andere studie (om precies te zijn, de studie van veroudering in Europa, waarnaar ook wordt verwezen door de CPH) toonde aan dat ongeveer de helft van de mannen ouder dan 70 jaar de aanwezigheid van episodes van intieme relaties minstens één keer per week bevestigde..

Simpel gezegd, na de leeftijd van zeventig heeft ten minste de helft van de mannen ongeveer 20% meer kans om de liefde te bedrijven dan op jongere leeftijd..

Tegelijkertijd laten deze onderzoeken de andere kant van de medaille zien..

Ouderen lijden vaak aan opgelegde angsten, het is voor hen moeilijk om over hun eigen seksualiteit te praten.

Het is vooral moeilijk om intieme gezondheidsproblemen met uw arts te bespreken. De fout van alles is het stereotype dat seks op oudere leeftijd slecht is.

Ondertussen houdt seksuele activiteit rechtstreeks verband met lichamelijke gezondheid, ziekte en een afname van de functionele mogelijkheden van het lichaam, zeggen artsen..

Het draait allemaal om seksuele voorlichting en de toegang van mensen tot seksuele gezondheidsproblemen.

De kostenplaats benadrukt het belang van hoogwaardige opleiding van medisch personeel, dat niet moet wegjagen, maar moet helpen bij het oplossen van problemen.

Ten eerste heeft seks niet alleen een goed effect op het fysieke welzijn, maar ook op de mentale component..

Seks veroorzaakt een toename van hormonen, die op hun beurt een goed humeur bevorderen, het immuunsysteem stimuleren en de bloeddruk verlagen. Het is in feite een alternatief voor lichaamsbeweging en een effectieve methode om hart- en vaatziekten te voorkomen..

Ten tweede vertraagt ​​regelmatige seks het ouder worden en verlengt het het actieve leven. Het vermindert het risico op prostaatkanker bij mannen en borstkanker bij vrouwen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat seks het risico op het ontwikkelen van dementie vermindert (in de volksmond ook bekend als “seniele marasmus”). En de hormonen dopamine en oxytocine, die tijdens geslachtsgemeenschap worden geproduceerd, verhogen de prestaties van de hersenen. Een recente studie door Britse wetenschappers van de University of Coventry toonde aan dat oudere mensen die regelmatig seks hebben, gemiddeld beter zijn in wiskundeproblemen dan hun leeftijdsgenoten die een constante pauze hebben op het intieme front..

Om de intieme gezondheid op oudere leeftijd te ondersteunen, raden experts aan om het alcoholgebruik te beperken, te stoppen met roken, vaker te sporten, goed te eten en zeker om naar uw arts te gaan..