Je gaat naar links. De meest populaire mythes en feiten over vreemdgaan

Inhoud

Is het mogelijk om je hele leven met één vrouw te leven zonder haar ooit te bedriegen? Waarvoor? En is dit goed, niet schadelijk voor de gezondheid, ook voor de rest van de samenleving? Dit is wat experts hierover denken..

Ondanks het feit dat het aantal overspel al lang het aantal huwelijken overschrijdt, pretendeert de samenleving overspel nog steeds als iets schandelijks te beschouwen. Negentig procent van de radio-uitzending is gevuld met lyrische klaagzangen over het onderwerp “Nou, hoe kon je?” Ik ontdekte …

Misschien helpt dit artikel om eindelijk dit oeroude fenomeen, net als de wereld, te beoordelen. Met de hulp van onze geselecteerde experts zullen we de meest populaire stellingen over valsspelen analyseren en proberen deze te bevestigen of te ontkennen. En de volgende keer dat u wakker wordt in bed met een dame van wie u niet hoort, kunt u dit correct inschatten en kalmeren..

Stelling # 1: Vreemdgaan is een teken dat er iets mis is in een relatie

Een soort onzin. Waar heeft de relatie mee te maken toen je net seks had? Alles in je persoonlijke leven is geweldig, je leeft bij de beste vrouw ter wereld. Het is gewoon dat je soms (niet zo vaak) seks wilt hebben met iemand anders. Dit overkomt iedereen en signaleert niets.

Desalniettemin geloven wetenschappers van de Universiteit van Göttingen (Duitsland) om de een of andere reden dat dit proefschrift honderd procent nauwkeurig is. Ze, zie je, hebben tien jaar statistiek bestudeerd (in plaats van, zoals alle fatsoenlijke wetenschappers, het zelf uitproberen) en nu zijn ze er absoluut zeker van dat 86% van de mannen en 94% van de vrouwen echt tevreden zijn met hun geslacht en persoonlijk leven bedrieg nooit hun vaste partners. En het verlangen naar vrijheid begint pas als er iets mis gaat in seks of relaties. Bovendien, als bij mannen het triggermechanisme voor verraad meestal een gebrek aan seks is, dan is voor vrouwen de belangrijkste factor onoplettendheid en onverschilligheid van een partner. En helaas is het waar.

Stelling 2: Vreemdgaan is noodzakelijkerwijs schadelijk voor een relatie

Het is één ding als je vals speelt. Je weet al dat het een tijdelijke zwakte was, een vergissing en, in het algemeen, een kleinigheid in een minirok, die we nu zullen vergeten en nog lang en gelukkig zullen leven. Maar het is een heel andere zaak als ze je bedriegen. Kunt u vergeten en vergeven? Natuurlijk niet, tenzij u met succes de ziekte van Alzheimer krijgt. Dergelijke dingen worden niet vergeten!

“En het is goed dat ze het niet vergeten”, knikt Donna Meerson, een huwelijksconsulent uit New York. – Voor sommige van mijn cliënten hielp het feit van toegegeven verraad (zij het eenmalig) om het huwelijk te redden. “.

Hier spelen verschillende factoren een rol. Ten eerste stress en verrassing, die letterlijk de routine in een relatie opblazen. Woede en wrok worden vaak vervangen door angst om een ​​geliefde te verliezen. En deze angst vervangt dan jarenlang halfgekoelde gevoelens voor partners. Dit is natuurlijk een zeer sterke remedie die het beste in dosering kan worden gebruikt en uiterst zelden. Maar verraad leidt vaker tot een versterking van een huwelijk dan tot het uiteenvallen ervan. En de relatie van partners met elkaar wordt veel gevoeliger. Wat als ons eigendom probeert weg te sluipen? We zijn nu vreselijk bang haar te verliezen. En tegelijkertijd denken we om de een of andere reden dat we nog steeds van haar houden.

Stelling nummer 3: Mannen zijn bedrog slechter vergevingsgezind dan vrouwen

Natuurlijk. Omdat we eeuwenlang door twijfels werden gekweld: “Is het mijn zoon, deze schattige baby die nu met de sleutels van mijn Mercedes speelt? Of is hij een usurpator, een vondeling die door een ooievaarsmelkboer in zijn nog niet gescheurde snavel is binnengebracht? ‘ Ook al zijn er nu voorbehoedsmiddelen en DNA-tests, je kunt niet gemakkelijk van duizenden jaren paranoia afkomen. Dit wordt bevestigd door onderzoeken die in 2005 zijn uitgevoerd door de internationale redactie van Elle Magazine in 26 Europese landen, de VS en Canada..

Volgens deze enquête zei 71% van de mannen en slechts 42% van de vrouwen dat bedriegen van hun partner automatisch het einde van de relatie zou betekenen. Volgens Donna Meerson is het echter één ding om luide uitspraken te doen, en iets anders om in een moeilijke situatie te geraken. Volgens haar persoonlijke ervaring kunnen de verkregen gegevens veilig in tweeën worden verdeeld. Ze is het er echter mee eens dat vrouwen veel meer geneigd zijn te vergeven dan mannen..

Stelling # 4: Liegen is het ergste

Dit is de favoriete uitdrukking van alle heldinnen van de televisieserie. Als ze het zeggen, trillen hun lippen meestal prachtig, wat om deze reden de visagist smeert met glans die gemarkeerd is als “tragisch, emotioneel”. Nou, de held geeft meestal onmiddellijk de rust op, maakt zijn tong los, vuurt alle aanwezigen af ​​en gedraagt ​​zich over het algemeen als een idioot.

“Ja, als een idioot”, beaamt Hans Jellushek, een gerenommeerd expert op het gebied van familie- en huwelijkskwesties. – Ten eerste, vergeet niet dat degene die werd bedrogen heel vaak de waarheid niet wil weten. Hoewel hij eist, bedreigt en chanteert, erop aandringt dat alles hem wordt verteld, verlangt hij er diep van binnen alleen naar te horen als: “Ja, er was niets! Hoe kon je dat zelfs maar denken, mijn vrouw en de moeder van mijn kinderen?! “Ten tweede is een leugen in zo’n situatie een verlangen om een ​​relatie te behouden en te behouden.”.

Met andere woorden, zelfs als alles wordt onthuld, kun je alleen de sterkste gevoelens voor je partner de schuld geven, die je dwongen te liegen. Dat wil zeggen, je leugens in zo’n situatie vleien de vrouw alleen maar. Daarom, God verhoede het je ’s morgens na een accidenteel verraad, haast je naar je vriendin en verspreid de hele waarheid aan haar! Oprechtheid kan het kristallen vat van je gevoelens dat je zojuist met een hamer hebt gekraakt, niet lijmen..

Stelling # 5: Controle is veiliger dan vertrouwen

Spontaan verraad komt vaak alleen voor omdat de bedrieger er zeker van is dat niemand iets zal weten. Daarom, degene die altijd de gsm en de post van haar vriendin onder controle houdt en zorgt voor wat ze echt doet als ze dagenlang boodschappen doet – zo’n voorzichtige persoon is veel betrouwbaarder verzekerd tegen bedrog dan een goedgelovige klis.

“Wie betaalt hem pas een verzekering nadat hij bedrogen is? Vraagt ​​Donna Meerson. “Maar hij zal zeker verraden worden, want als het vertrouwen uit de relatie verdwijnt, ontstaat het effect van stress en onderdrukking, wat uiteindelijk leidt tot een protestrell.”.

Het punt hier is zelfs niet dat de oude waarheid “de verboden vrucht is zoet” wordt geactiveerd (hoewel het erg zoet is). Veel gevaarlijker is een andere: het slachtoffer van een dergelijke controle raakt geleidelijk bevrijd van spijt. Het is tenslotte één ding om degene die u gelooft te misleiden, en iets heel anders om de cipier te misleiden. Het schuldgevoel in het tweede geval wordt geminimaliseerd en in feite is het het belangrijkste afschrikmiddel dat voorkomt dat u met iedereen op een rij verandert..

Hoe verraad niet te rechtvaardigen

Dit is een grote verleiding. Reusachtig. Het lijkt erop dat de natuur zelf je een handje helpt. Je kunt tenslotte niet tegenspreken tegen de natuur, maar ze beval dat slechts 3% van de zoogdieren gefocust is op een monogame levensstijl. Dit is niet een soort vis met hun miljoenen eieren in een dikke buik. Bij zoogdieren is seksuele rekenkunde eenvoudiger en wonderbaarlijker: één vrouwtje = één (nou ja, maximaal 14-16) eieren per maand, en één mannetje = honderden miljoenen sperma in één ejaculaat. Dat is de reden waarom mannelijke zoogdieren zich bezighouden met het feit dat ze constant op zoek zijn naar nieuwe vrouwtjes, die snel een overvloed aan reproductiemateriaal kunnen hechten..

Dus je hebt er zelf niets mee te maken. Niks persoonlijks. Het is gewoon een natuurwet. Hmmm, het ontwerp is overtuigend. Maar er is een kleine “maar”. ‘En in dit geval,’ zal degene aan wie je zojuist alles zo wonderbaarlijk hebt uitgelegd, je vertellen, ‘ik denk dat je het niet erg vindt als ik nu een half uur uitga met die coole barman in een sexy T-shirt. Zie je, hij is ruim een ​​halve kop groter dan jij en hij heeft zes kubussen die door zijn overhemd glimmen, en ik was al vergeten dat mannen zulke grappige dingen hebben. Het is niets persoonlijks, schat, het is allemaal de natuur. Ze vertelt ons dat we de sterkste en gezondste mannetjes moeten kiezen om zich voort te planten. En het is zeker wenselijk dat er vijftien of twintig van deze mannetjes zijn. En moge degene met het meest actieve sperma winnen – in een eerlijk gevecht. Dus ik neem een ​​paar obers mee … “

Stelling # 6: Vrouwen spelen minder vaak vals

Nou ja, het zijn tenslotte meer fatsoenlijke mensen. Dat wil zeggen op het gebied van gezin en huwelijk. Zij zijn tenslotte de hele tijd over loyaliteit, over idealen en over het feit dat je wilt trouwen en een kind wilt hebben..

Vooral voor naïeve burgers heeft het Institute for the Study of Public Opinion (GEWIS) onlangs gegevens vrijgegeven uit een pan-Europese peiling. Nu zul je lachen. Dus vrouwen bedriegen hun vaste partners 4-6% vaker dan wij hen. (In Duitsland is dit verschil over het algemeen 8%.) Othello had dus ergens gelijk in. Hoewel de specialisten van het instituut geneigd zijn dit te associëren met het feit dat het voor vrouwen gemakkelijker is dan voor mannen om snel losse seksuele partners te vinden op die momenten dat ze ernstig beledigd zijn door iets op hun vaste klanten (en bijna een derde van alle verraad). gebeuren in deze gevallen). Patriottisme is patriottisme, maar er is geen reden om aan te nemen dat we hier heel anders zijn dan de Europeanen.

Scriptie nummer 7: Degene die eenmaal is veranderd, zal verder veranderen

Het belangrijkste hier is om te beginnen, en dan gaat het automatisch: de barrière is al vernietigd, er is niets te verliezen. Over het algemeen zijn GEWIS-onderzoeken het met dit proefschrift eens: van de 100 mensen die hun helft bedrogen, deden 94 het herhaaldelijk en 84 met verschillende partners..

Maar hier is een merkwaardig moment: als je van vaste partner verandert, verandert ook de gedragsnorm. Iedereen die zijn vorige nog nooit heeft bedrogen, kan heel goed uit de strijd gaan. Omgekeerd heeft een kwaadwillende verrader bij de eerste constante vriendin een goede kans om bij de tweede te veranderen in een voorbeeldige familieman..

Partijdige checklist

Hoe u mislukkingen kunt voorkomen als u in het geheim vals wilt spelen. Kleine tips waar u veel aan heeft.
□ Annuleer de pieptoon op uw telefoon wanneer u berichten ontvangt.
□ Maak een aparte mailbox voor externe correspondentie. Begin op hetzelfde domein als het hoofddomein, om niet in de geschiedenis te volgen.
□ Geen Natasha en Masha in het notitieboekje – alleen Kolya en Petit. Of nog betrouwbaarder – Natalia Potapovna en Maria Sidorovna.
□ Ga nooit uit in de restaurants en bars die u vaak bezoekt.
□ Het meest betrouwbare is het hotel. Het appartement van een vriend is erger. Bij jou thuis – nooit.
□ Betaal alles alleen contant, gooi alle cheques weg.
□ Heb dagelijkse seks met je vriendin (nou ja, of haal haar over tot hem).
□ Geen nieuwe sekspraktijken in bed totdat uw liefdesleven is gezuiverd van onzuiverheden. Vrouwen zijn gevoelige mensen, ze merken onmiddellijk vernieuwingen op, en dan beginnen ze te denken: wie heeft hem dit geleerd?

Open relatie

En het is onmogelijk om deze vervelende vraag, die belangrijker is – liefde of vrijheid, op een minder drastische manier op te lossen? Er zijn tenslotte koppels die samenwonen en zich tegelijkertijd niet met hun helften bemoeien om seks erbij te hebben. Ze zijn het er gewoon eerlijk over eens dat iedereen een beetje naar links zal lopen, maar zorg ervoor dat ze zichzelf beschermen.

Dr. Hans Jellushek, auteur van een aantal bestverkochte relatieproblemen, is al door ons genoemd en stelt dat de vooruitzichten voor paren die in een vrij huwelijk leven niet erg rooskleurig zijn. Volgens statistieken gaan dergelijke vakbonden (die erg populair waren in de jaren 70 en 80) veel vaker en sneller uit elkaar dan standaardparen. De reden is dat er geen puur mechanische seks is. Zelfs als dit een eenmalige ontmoeting is met een professional voor geld, zal goede seks toch een relatie van wederzijdse sympathie tussen jullie creëren. En als deze ontmoeting een paar keer wordt herhaald, kun je het gevoel krijgen bij elkaar te horen – het meest verschrikkelijke voor het bestaande huwelijk..

Vroeg of laat zal een van de leden van een vrij paar zeker iemand ontmoeten die de mate van deze intimiteit zo kan verhogen dat hij de oude familiebanden zal verbreken. En verantwoordelijkheid voor een leuk klein buitenstaander meisje dat met liefdevolle ogen naar je kijkt en fluistert dat jij haar bent, alles zal belangrijker voor je worden dan verantwoordelijkheid voor een constante partner die tijd doorbrengt met andere mannen en je duidelijk minder nodig heeft.

Dit geldt overigens niet alleen voor mannen. Ook een vrouw zal uiteindelijk genoegen nemen met een partner die bereid is zich volledig aan haar te wijden en zich niet over anderen te werpen. Volgens persoonlijke observaties van dr. Jellushek wordt een vrije vorm van huwelijk min of meer succesvol geïmplementeerd bij die paren die al lang niet door seks met elkaar verbonden zijn, maar door gemeenschappelijk bezit, gewone kinderen, huizen en fabrieken. Dit maakt het gezin natuurlijk enorm sterk. Hoewel arme stellen die een vrije relatie hebben, vaak nog lang en gelukkig leven, ook met andere partners.