Instincten zorgen ervoor dat vrouwen van schurken houden

Waarom meisjes zo veel van slechteriken houden en soms bereid zijn hun leven te ruïneren omwille van een illusoire relatie met een persoon die hen niet waardeert?

We zullen praten over de mogelijke redenen voor dergelijke masochistische liefde en hoe we eindelijk de kracht kunnen vinden om de vicieuze cirkel te doorbreken en pijnlijke relaties te beëindigen..

Wie zijn alfamannetjes?

Wetenschappers hebben zich lang afgevraagd waarom vrouwen betrouwbare, liefdevolle en objectief goede mannen in de steek laten in het belang van slechteriken. Volgens één versie zijn onze instincten de schuld cialis generiek van alles..

Om zijn geslacht te behouden, moest een primitieve mens, net als elk ander dier, zoveel mogelijk nakomelingen achterlaten, en hiervoor was het noodzakelijk om met zoveel mogelijk partners in contact te komen.

Alleen alfamannetjes konden zich dergelijk gedrag veroorloven, dat wil zeggen individuen die een dominante positie in de kudde of stam innamen en de taken van de leider en beschermer van de kudde vervulden. Bovendien is het alfamannetje altijd het aantrekkelijkst geweest voor vrouwtjes in paarspellen en is daarom vaak ook de vader van de meeste kinderen..

Volgens wetenschappers, eigenschappen als verhoogde seksualiteit en aantrekkelijkheid, moderne alfamannetjes geërfd van hun voorouders, en wat cynisme
in relatie tot het vrouwelijk geslacht is al een bijwerking.

In onze tijd is het overlevingspercentage van nakomelingen veel hoger en zijn er nog maar heel weinig alfamannetjes over, aangezien de opvoeding van jongens voornamelijk wordt uitgevoerd door vrouwen die van kinds af aan “verpletteren” alle mannelijke kwaliteiten die ongemakkelijk zijn in termen van controle.

Maar instincten zorgen er nog steeds voor dat vrouwen mannen kiezen met de beste genetische code, zelfs als het geen echte alfamannetje is, maar gewoon een persoon die hem imiteert..

Waarom we van de slechteriken houden?

In de moderne wereld is een alfamannetje niet de beste optie voor een serieuze relatie, omdat hij onbetrouwbaar is en niet in de stemming voor een stabiele relatie, maar dit is deels het geheim van zijn aantrekkelijkheid: de onvoorspelbaarheid en het zelfvertrouwen van een charmante klootzak, gecombineerd met doorzettingsvermogen, kan veel vrouwen gek maken..

Laten we beginnen met onvoorspelbaarheid. Het is dit persoonlijkheidskenmerk waardoor slechteriken een vrouw verslaafd kunnen houden.. “Slachtoffer” leeft constant met gedachten om een ​​geliefde te ontmoeten en staat altijd klaar om hem te accepteren, waarbij ze al haar plannen hiervoor laat varen.

Maar het blijkt dat op deze manier het meisje tegelijkertijd haar leven vernietigt en afhankelijk wordt van de aandacht en aanwezigheid van een man. In het belang van hem geeft ze tenslotte haar zaken op, weigert ze vrienden, jongeren, hobby’s te ontmoeten en begint ze geleidelijk alleen in zijn interesses te leven, haar eigen belangen vergeten.

Als gevolg hiervan komt haar hele leven neer op één en enige persoon, zonder hem is ze niemand, en daarom koestert ze zeldzame ontmoetingen met hem..

Onvoorspelbaarheid (wat op een goede manier verwaarlozing zou moeten worden genoemd) zorgt ervoor dat relaties altijd nieuw blijven, wat seksueel verlangen stimuleert, waardoor deze zeldzame ontmoetingen onvergetelijk worden. Bovendien hangt de duur van een dergelijke relatie volledig af van de stabiliteit van het zenuwstelsel. “slachtoffers”.

De tweede component van typisch gedrag “slechterik” – volharding. Opgegroeid met verhalen over mooie prinsessen die uit gevangenschap zijn bevrijd, verwachten veel meisjes dat een man ze overwint en hun liefde zoekt. En ons karakter gedraagt ​​zich op deze manier, want om te bereiken wat hij wil, is hij overal op voorbereid, en dit kan alleen maar omkopen.

In dit geval, doorzettingsvermogen en banale manifestaties van het jagerinstinct

vrouwen houden van liefde en zijn trots op hun exclusiviteit.

Naast zo iemand krijgt een vrouw de illusie dat ze onder de bescherming staat van een sterke en moedige man. Maar zal hij er zijn als je zijn hulp echt nodig hebt??

Liefde is slecht: innerlijke complexen

Ondanks alle aantrekkelijke kenmerken van charmante schurken, zijn hun nadelen duidelijk: egoïsme, cynische houding ten opzichte van vrouwen, ontrouw, bedrog. Maar waarom blijven sommige vrouwen dan koppig in de armen rennen van schurken die van partner wisselen als handschoenen? Vanuit het oogpunt van psychologie kan dit worden verklaard door verschillende redenen..

Na de dood van haar man vermeed Natasha lange tijd mannen, totdat ze op een dag een jonge en gedurfde Vadim ontmoette. Hij was een typische slechterik – hij verscheen en verdween, kocht toen cadeaus voor haar, vroeg toen om geld op krediet, nam vervolgens een aantal dagen de telefoon niet op en brak toen plotseling haar appartement binnen en sleepte haar onmiddellijk naar bed..

Natasha werd serieus verliefd en daarom verdroeg ze dit alles en had ze zelfs medelijden met Vadim. “Ongelukkige jongen, hij is zo goed van hart, kwetsbaar, het leven heeft hem zo gemaakt!” – dacht ze, niet in staat afstand te doen van de glamour.

Natasha gaf Vadim geld, hielp hem aan een baan en kocht zelfs een auto voor hem.

En hij was bij haar, toen zei hij dat hij een zucht van vrijheid nodig had en verdween voor een aantal dagen. Op een keer kon Natasha het niet uitstaan ​​en klom, terwijl Vadim in de badkamer was, in zijn mobiele telefoon. In “Inkomend” ze ontdekte onmiddellijk de correspondentie van haar geliefde met een ander meisje, waar hij Natasha belde “saaie oude vrouw”.

Maar hoewel ze de waarheid kende, kon Natasha lange tijd niet weigeren Vadim te ontmoeten, in de hoop dat hij op een dag zou veranderen, of beter gezegd, dat haar liefde hem zou veranderen..

En er zijn veel van zulke vrouwen – ze zijn geobsedeerd door het verlangen om iemand te redden en geloven oprecht dat de kracht van liefde de meest verloren persoon kan veranderen. Bovendien, hoe gemener en cynischer het object van hartstocht is, hoe meer ze liefhebben.

Zulke meisjes voelen zich letterlijk aangetrokken tot alcoholisten, drugsverslaafden en allerlei soorten uitschot..

Er zijn verschillende redenen voor deze onstuitbare wens om te sparen. Voor Natasha was dit bijvoorbeeld te wijten aan de geboorte van een jongere broer in het gezin. Toen hij werd geboren, kwam het zesjarige meisje tot de conclusie dat mannen veel meer zorg nodig hebben dan zij.

Ouders hebben haar constant bijgebracht dat ze een volwassene zou moeten zijn, en haar broer – een toekomstige man – mag alles.

Ook kan er achter het verlangen naar de redding van alles en iedereen een verlangen zijn om uw eigen betekenis te voelen, omdat u in dit geval handelt in de rol van een weldoenster..

Vika was altijd populair bij het andere geslacht, maar bij Sergei faalde haar gebruikelijke plan om mannen te verleiden plotseling: hij dacht niet eens in haar richting te kijken. En toen ging Vika op zoek naar de aandacht en liefde van een ongenaakbare macho.

Na enige tijd lukte het haar zelfs, maar de relatie was helemaal niet meer zoals het meisje gewend was..

Sergei was hard, onbeschoft, onvoorspelbaar en, belangrijker nog, dacht alleen aan zichzelf. Maar gek genoeg maakte dit hun relatie zo aantrekkelijk voor Vicki. De affaire duurde twee jaar en het meisje bereikte zelfs dat ze introk, maar het gedrag van Sergey verbeterde hier niet van.

De relatie putte het meisje zo uit dat ze uiteindelijk besloot het uit te maken met haar vriend om op zijn minst een overblijfsel van zelfvertrouwen te behouden. Maar ze had geen tijd om dit te doen – hij verliet haar als eerste.

Het meisje, zelfverzekerd en gewend aan de aandacht van mannen, komt in het spel “slechte jongen”, om zichzelf te bewijzen dat ze nog steeds onweerstaanbaar is, en om nog een trofee te winnen.

De minste vertoning van aandacht van het object wordt in dit spel gezien als een overwinning op rivalen en het bewijs dat ze de beste is, omdat ze in staat was deze rebelse man met een twijfelachtig verleden en een nog twijfelachtiger heden te temmen..

Liefde is slecht: twijfel aan jezelf

Larissa hield waanzinnig en hartstochtelijk van Alyosha. Alle vriendinnen hadden medelijden met het arme ding en wilden haar uit haar klauwen rukken “gemene slang” Zhenya. Ze beschouwden Larisa’s liefde als een pathologie, en dit was in feite niet ver van de waarheid..

Zhenya speelde links en rechts vals en verborg het helemaal niet: hij kon bijvoorbeeld Larisa bellen en haar vragen de nacht bij haar moeder door te brengen, omdat hij niet alleen zou zijn. En eens nodigde hij haar uit in een restaurant, en hij verdween en keerde pas een week later naar huis terug, en zelfs een eerlijk drankje. Het meisje snikte en leed, maar elke keer vond ze haar geliefde
excuses.

Als je leven saai en leeg is, communiceer dan met “slechterik” kan het verzadigd en vol gebeurtenissen maken, zelfs negatieve. Leven met “slechterik” is als een emotionele swing die je scherp houdt en je een vol gevoel geeft.

Als je niet genoeg adrenaline hebt of lijdt aan een depressie, dan kan zo’n relatie een krachtige schok geven aan je zenuwstelsel. Ze veroorzaken opwinding van het hele lichaam, en als je worstelt met een depressie, ga je onbewust op zoek naar situaties die je in zo’n geagiteerde toestand houden..

Een harmonieuze relatie zal je saai en saai lijken, en “goede” jongens zijn de echte vervelen.

Schroom

Inna werd op het eerste gezicht verliefd op Gena, ondanks zijn verre van ideaal gedrag. Hij was opgewekt en zelfverzekerd, en de bescheiden Inna miste deze kwaliteiten gewoon. Toen Gena voor haar werk naar een andere stad moest vertrekken, viel het meisje uit en ging met hem mee.

Ze woonden vijf jaar samen, en toen ze terugkeerden, verliet Gena Inna, hoewel ze hun aanstaande huwelijk verwachtte.. “Schurk! – de vriendinnen waren verontwaardigd. – Als je niet meer verliefd was, had je eerder kunnen vertrekken, anders bracht je zoveel tijd met hem door!” Gena was gewoon bij Inna zolang het uitkwam, en maakte het toen met haar uit toen hij moe werd, helemaal niet om haar gevoelens.

In de regel geeft het leven ons precies wat we willen ontvangen. Als je een laag zelfbeeld hebt, kies je onbewust partners die bevestigen wat je van jezelf vindt..

Het maakt niet uit hoe mooi, goed, slim en rijk je bent, vanwege je lage zelfrespect zul je altijd schurken en schurken aantrekken die schaamteloos je gevoelens zullen gebruiken. Vrouwen die aan zelftwijfel lijden, raken snel gehecht aan hun partner en doen hun best om hem een ​​plezier te doen om niet alleen gelaten te worden.

Dit gedrag is typerend voor meisjes aan wie de ouders in hun kinderjaren te weinig aandacht schonken en die hun liefde moesten zoeken. Vooral de houding van de vader ten opzichte van het kind is belangrijk.

Als hij constant bezig was, haar een beetje prees, dan zal het meisje zich in de toekomst onzeker voelen in relaties met mannen en zal ze blij zijn met alle aandacht,
die ze haar geven.

In het geval van Inna was de reden voor haar onzekerheid de houding van haar ouders, in wier familie ze de derde dochter was, voor wie ze geen kracht of liefde meer hadden..

Alice groeide op in een gezin met zeer hoge morele waarden: het meisje werd geleerd goed en aardig te zijn, nooit ruzie te maken met iemand, voor anderen te zorgen en altijd de regels te volgen. Alice groeide lang geleden op en is erg populair bij mannen, maar ze kan geen normale relatie opbouwen.

Om de een of andere reden blijken al haar fans schurken en schurken te zijn..

Meisjes uit gezinnen met een strikte opvoeding voelen zich vaak aangetrokken tot de slechteriken. Het is als een vleugje vrijheid na jarenlange gevangenschap, want bij hen is het zo leuk, interessant en ongebruikelijk! Tegelijkertijd probeert het meisje zich door traagheid correct te gedragen, past zich aan haar partner aan, is het met alles eens en tolereert al zijn capriolen, omdat ze op die manier is opgevoed.

Als gevolg hiervan raakt ze gedesillusioneerd door de idealen die het gezin heeft bijgebracht en voelt ze zich volkomen ongelukkig, maar tegelijkertijd kan ze haar gedrag nog steeds niet veranderen en ophouden goed te zijn..

Pijnlijke relatie: een einde maken!

Vaak zijn destructieve relaties gebaseerd op het principe van wederzijdse afhankelijkheid. Dat wil zeggen, deze verbinding geeft je, ondanks het veroorzaakte lijden, iets waar je niet zonder kunt, zelfs als je het je niet realiseert..

De onderstaande oefening helpt je erachter te komen waarom je nog steeds een relatie hebt met iemand die je niet waardeert, en hoe je die verbinding kunt verbreken..

1. Probeer te visualiseren hoe uw relatie met een man eruitziet. Hoe ziet het eruit? Is het een draad, aura, een straal, een touw of iets anders?

2. Verbreek mentaal deze verbinding.

3. Realiseer je wat je precies bent kwijtgeraakt. Hoe heeft u van deze relatie geprofiteerd? Tot welke bronnen had u toegang??

4. Stel je een ideaal beeld voor van jezelf met al deze voordelen en middelen. Waar kun je ze anders krijgen? Zoek minstens vijf bronnen.

5. Bind je ideaalbeeld mentaal aan jezelf vast. Gebruik dezelfde verbinding die u met uw geliefde heeft verbonden. Als het een rode draad was, dan zou in deze afbeelding alles hetzelfde moeten zijn..

6. Begin jezelf te associëren met je nieuwe imago. Voel hoe het is om al deze bronnen te hebben en ze te kunnen delen. Zo versterk je je verbinding met je nieuwe kansen..

7. Bedenk waar en wanneer u uw nieuwe kansen gaat gebruiken. Hoe zullen deze veranderingen uw hele toekomstige leven beïnvloeden? Wat ga je hiervoor doen? Hoe uw relatie met uw vroegere genegenheid nu zal verlopen?

8. Plan uw toekomst zonder hem / haar. Overweeg in de toekomst altijd alternatieve gebeurtenissen..