Hoe te leven na seks op het werk

Kantoorromans zijn een fenomeen dat het leven van jonge collectieven begeleidt. Wetenschappers beweren zelfs dat werknemers die tijdens de lunch seks toestaan, productiever zijn. Maar er is geen onderzoek naar de gevolgen van lichtzinnigheid. Psychologische experts vertelden hoe, na een intieme relatie met een collega, de normale arbeidsverhoudingen op kantoor hersteld kunnen worden. En personeelsfunctionarissen deelden informatie over hoe werkgevers in Novosibirsk reageren op dergelijke werknemersrelaties.

Hoe gebeurt het

Meestal worden relaties binnen de muren van het kantoor geboden door werknemers die betrokken zijn bij verzekeringen, reisorganisaties, maar ook door marketeers en topmanagers. Minder vaak komen kantoorromans voor in de auto-industrie en bij de winning van grondstoffen..

Dit kan te wijten zijn aan zowel de specifieke kenmerken van de activiteit, waar het team het vaakst scheef staat qua geslacht, of simpelweg de onwil van vertegenwoordigers van deze industrieën om potentiële levensgenoten onder collega’s te zien, ontdekte de HeadHunter Research Service in februari 2014..

Een van de belangrijkste redenen die mensen ertoe aanzetten om seks te hebben op het werk, zeggen experts: seks omwille van carrièregroei, seks voor seks en seks als een van de manieren om een ​​gezin te stichten.

34% van de respondenten in Novosibirsk-bedrijven schrijven elkaar op het werk gepassioneerde bekentenissen in communicators en sms, werpen lome dubbelzinnige blikken, 17% geeft zich over aan heimelijke knuffels en kusjes, en 12% zelfs intiem.

De medaille heeft echter ook een keerzijde. Casual, eenmalige seks kan het oude, rustige leven op de werkvloer vergiftigen.

“Heel vaak wordt spontane seks tijdens of na een bedrijfsfeest een serieus probleem voor medewerkers. Ten eerste verbieden bedrijven vaak relaties tussen werknemers vanwege de kans op belangenconflicten..

Als dit soort relatie heeft plaatsgevonden in een bedrijf dat een gebrek aan persoonlijke relaties binnen het kantoor heeft in de bedrijfscode of andere documenten – dit geldt voor veel diensten en privébedrijven in Novosibirsk – naast een complex van gevoelens – schaamte, verlegenheid , onhandigheid – er kan een ernstige diepe traumatische angst zijn.

Mede ook omdat daarbij – zowel de jongen als het meisje – grotendeels in de macht van de andere partner zijn. Als dit bekend wordt, kunnen er ernstige sancties volgen, tot en met ontslag, dan zal de reputatie van het bedrijf of de dienst eronder lijden. Er ontstaan ​​kansen voor bewuste en onbewuste chantage van elkaar. Soms zijn de gevolgen zo ernstig dat het tot neuroticisatie leidt. Mensen worden ziek. Na een bedrijfsevenement gaan ze niet naar het werk, worden chronische ziekten verergerd. Mensen wenden zich tot een psychotherapeut om zichzelf te begrijpen en die onaangename gevoelens en hun gevolgen – die neurotisering – te overwinnen ”, zegt Igor Lyakh, een seksuoloog in de Insight-kliniek..

Een andere veel voorkomende verzwarende factor is een van de partners, vaak in een huwelijksrelatie of niet-geregistreerde maar stabiele relatie. Pogingen om zichzelf te rechtvaardigen: “Ik was / was dronken”, “Hij / zij was de eerste die pestte”, leiden er in de regel toe dat een deel van de woede van wat er is gebeurd, naar de partner begint te verschuiven via een losse verbinding . Het lijkt erop, vervolgt Igor Lyakh, dat mensen warme gevoelens, enige tederheid en vervolgens een scherpe verandering van teken ervoeren. In plaats van de relatie op te lossen, proberen partners zich met woede tegen elkaar te beschermen, wat soms zelfs leidt tot een verslechtering van de communicatie en de sfeer in het team. Toen ze hiermee begonnen, dachten ze niet na over dit soort mogelijke gevolgen. En nadat ze deze ervaring hebben opgedaan, geven mensen hun kantoorromans voor de rest van hun leven op..

God verhoede, collega’s ontdekten …

“Helaas probeert in Rusland vroeg of laat een van de partners, in feite vaker zelfs een meisje, op de een of andere manier gebruik te maken van dit geheime feit. U moet nog steeds voorzichtig zijn, want de afspraak kan worden geschonden. De meest correcte uitweg uit deze situatie is soms ontslag uit het bedrijf, ”zei Lyakh.

Collega’s kunnen verschillen, evenals hun houding ten opzichte van het feit dat co-ambtenaren seks hebben gehad. Afschuw, afgunst, jaloezie, wrok, angst enzovoort kunnen hier voorkomen..

“Als iemand zich in een team bewust wordt van wat er is gebeurd, zal degene die een vluchtige hartstocht heeft ondergaan waarschijnlijk gekweld worden door gevoelens van schaamte en als gevolg daarvan schuldgevoelens. Dan moet je jezelf uitleggen dat de situatie niet door één, maar door twee mensen is veroorzaakt. Leg voor jezelf uit wat tot seks heeft geleid en hoe je kunt voorkomen dat het weer gebeurt. Dit zorgt voor herstel van het interne evenwicht. Als iemand van het team zich opzettelijk aan je vastklampt, is deze persoon het waard om mee te praten.

Je hoeft niemand te verslaan, anders leidt het tot desocialisatie. Je kunt iemand een directe vraag stellen: “Wil je praten over wat er tussen mij en iemand anders is gebeurd?”

Als hij “ja” zegt, leg dan uit dat u niet over dit onderwerp gaat praten. Moeilijk. Absoluut. ‘Plaag me alsjeblieft niet meer!’ Gewoonlijk blijven mensen, wanneer ze zich aan een collega vastklampen en hij er alleen emotioneel op reageert, geïrriteerd raken, ergens heen gaan, doorgaan. Een directe vraag die botweg wordt gesteld, het klopt de agressor uit de sleur “, – merkte de specialist van het International Institute of Psychology and Psychotherapy, psychiater, psychotherapeut Arseniy Gusev op.

Jaloezie is een ziekte die zowel de sterke als de zwakke helft van de mensheid treft. Ondanks het feit dat partners het erover eens kunnen zijn dat seks niets betekende, kunnen op een onbewust niveau gevoelens van jaloezie aanslaan en het leven vergiftigen..

De juiste manier om de situatie op te lossen

“Als er seks was, ongeacht of deze relatie zal voortduren of dat er een verbreking is gepland, moet men letten op de mening van de tweede partner. Het eerste dat u moet doen, is verduidelijken: “Wat was dat tussen ons?” Probeer de volgende dag niet te praten. Geef elkaar de kans om hun gedachten te ordenen en na een tijdje bij te praten. Observeer eerst acties en daden om te zien hoe de ander zich voelt..

Ga op de tweede, derde dag naar een niet-zakenlunch en bespreek de huidige omstandigheden.

Als beiden tot de conclusie komen dat deze handeling onder invloed is van een toevallige impuls, dan is het gepast om de partner te laten weten dat je vrienden wilt blijven. Indien mogelijk zullen we dit vergeten, verstoppen en blijven leven en werken alsof er niets is gebeurd. Als dit soort discussie plaatsvindt, is niet alles in orde, maar je probeerde een soort van overeenkomst te bereiken ”, concludeerde Igor Lyakh..

Is het “spel de kaars waard”?

Ervaren experts zeggen dat de kwaliteit van seks in de dienst niet zo hoog is als we zouden willen. Natuurlijk kun je door de mogelijkheid om lang bij elkaar te zijn af te stemmen op seks lang voordat het wordt geïmplementeerd. Maar het is juist de service en langdurige kennis die een stempel drukt op uw gedrag tijdens intimiteit. De kans bestaat dat de relatie een vriendelijke connotatie krijgt en seks wordt bedorven. Adrenaline zal ook interfereren, waarmee het lichaam goedheid zal leveren aan de deelnemers aan ongeplande geslachtsgemeenschap op kantoor..

“Ja, en de echte verliest vaak fantasieën.” Gouden woorden. “- opmerkingen op internet lula.

“Uit eigen ervaring – het spel is de kaars niet waard. Maar om dit te begrijpen, moet u, zoals altijd, zelf op de dweil stappen. Overal goedkeuring zoeken voor je acties (internet, vrienden, vrouw: -D: -D) is een ondankbare taak, want uiteindelijk zal jij het zijn, en niet iemand anders, die zijn vruchten zal afwerpen. Aangezien alle geheimen duidelijk worden, werkt je vriend in de buurt en is de snelheid van de informatieoverdracht in het team hoger dan de geluidssnelheid – ga op avontuur! PS Adventure – de essentie is een tijdelijk fenomeen, in tegenstelling tot de hoofdpijn en bezinksel in de linkerkant van de borst. “- kloss deelt zijn ervaring.

Deskundigen herinneren eraan – natuurlijk wordt ieders seksleven door niets of niemand beperkt, behalve door iemands eigen houding in dit opzicht. Ondertussen dringen psychotherapeuten erop aan om seks met een collega te weigeren..

“Als er een mogelijkheid is om niet aan seks te denken binnen de muren van een bedrijf, een corporatie, dan is het beter om dat buiten het werk te doen. Dit zal helpen om de lijn tussen carrière en privéleven in stand te houden. Het zal persoonlijke relaties dieper en vrijer maken en efficiënter werken, ”concludeerde Igor Lyakh.

Als iemand regelmatig in de verleiding komt, betekent dit dat er iets mis is met zijn persoonlijke leven. De vraag moet gesteld worden: waarom gebeurt dit, om de oorzaak te zoeken en niet te bezwijken voor het onderzoek, “is Arseny Gusev zeker..

Wat het management zal zeggen

“Het management fronst meestal zijn wenkbrauwen over romantiek op de werkvloer. Waarom? Allereerst zijn ze niet blij met de mogelijke frictie in het team: bij breuken en meningsverschillen is de kans groot dat een van de deelnemers zal moeten stoppen. Bovendien zijn werknemers misschien niet erg voorzichtig bij het vervullen van hun taken, omdat ze het druk hebben met liefdeservaringen ”, aldus Elana Tarashchuk, hoofd van de persdienst van HeadHunter voor Siberië..

“In NGS zijn deze processen op geen enkele manier gereguleerd en worden ze in geen enkel document beschreven … hoewel de bedrijfscultuur op een zeer hoog niveau staat. Maar desalniettemin is dit een persoonlijke aangelegenheid voor iedereen ”, aldus de NGS.

“We bemoeien ons niet met de privacy van medewerkers en leggen geen verboden op aan relaties tussen collega’s. Het zou vreemd zijn, zeker omdat we een jong bedrijf zijn, de gemiddelde leeftijd van werknemers is 27 jaar. Er zijn veel getrouwde stellen in het bedrijf.

De bedrijfscultuur en morele en ethische normen van de werknemers zijn voldoende om ervoor te zorgen dat de relatie op het werk de grenzen van een fatsoenlijke relatie niet overschrijdt ”, aldus Elena Kosmyntseva, HR-directeur van 2GIS.