Hoe de potentie te vergroten en de erectie te verbeteren

Sinds de oudheid is er gezocht naar middelen die een man kunnen helpen. Ik dronk het liefdesdrankje en verscheen alsjeblieft in volle kracht en paraatheid voor de vrouw. Dergelijke fondsen werden opgevraagd "afrodisiacum". Ondanks eeuwen van onderzoek waren de overgrote meerderheid van deze remedies ofwel tonisch, zoals ginseng en vitamines, of stimulerend, zoals koffie en chocolade, of gewoon talismannen, die puur psychologisch werkten. De schors van de Afrikaanse yohimbe-boom bleek de enige effectieve remedie te zijn..

Geen wonder dat ze zeggen dat het grootste seksuele orgaan in ons hoofd zit. Het zijn de hersenen die verantwoordelijk zijn voor alle manifestaties van de menselijke seksuele sfeer: het creëert een emotionele stemming, de behoefte aan geslachtsgemeenschap, aantrekking tot het andere geslacht en biedt reacties die deze aantrekkingskracht realiseren.

In de taal van de wetenschap wordt aantrekking tot het andere geslacht libido genoemd. Tegen de achtergrond van het libido veroorzaken erotische afbeeldingen in combinatie met irritatie van de overeenkomstige zones opwinding van het genitale centrum in de hersenen. Het resultaat is dat zenuwimpulsen vanuit dit centrum naar verschillende organen gaan en het hart doen fladderen en de ademhaling versnelt. De bloeddruk stijgt. Onder begeleiding van de centra van het ruggenmerg vult de penis zich met bloed, stijgt en spant zich vele malen (4-10 keer). Dit is hoe een erectie ontstaat. Emotionele opwinding en activering van de glans penis leiden tot samentrekking van zaadblaasjes en het vrijkomen van sperma – ejaculatie en orgasme. Verstoring van het gecoördineerde werk van een van deze schakels kan seksuele disfunctie veroorzaken, voornamelijk het verlies van het vermogen om een ​​erectie te krijgen..

Waarom is het zo moeilijk om het gedrag van de penis te beïnvloeden? Een persoon beheerst zijn lichaam immers meestal goed: zelfs met gesloten ogen en zonder zwaartekracht zijn zijn handen en voeten volledig aan de wil onderhevig. Maar het punt is dat we alleen die spieren kunnen bevelen die zich aan de botten hechten. Maar er zijn andere spieren waar we geen controle over hebben. Ze bevinden zich in de wanden van interne organen en bloedvaten. De penis staat onder controle van dergelijke spieren en is daarom bijna niet afhankelijk van de wil van de eigenaar..

Niettemin wordt zijn gedrag bepaald door zenuwimpulsen. Het systeem van zenuwregulatie lijkt op een telegraafcommunicatie. Bij de commandopost is er "bestellen" in de vorm van elektrische signalen die langs draden lopen – zenuwen. Aan het einde van de draad zit "telegraafoperator", het vertalen van huidige impulsen in orden, die naar organen worden gestuurd. Deze orden zijn de stoffen die ervoor zorgen dat de spieren samentrekken en ontspannen..

In de penis bevinden zich twee zogenaamde holle lichamen. Langs de muren "grotten" spieren passeren, waardoor ze hun volume kunnen veranderen. In de gebruikelijke, "Sloom" de toestand van de spieren van de holle lichamen en de spieren van de kleine slagaders van de penis verkeren in een toestand van zwakke samentrekking – tonus. Er circuleert constant een kleine hoeveelheid bloed, maar dit is niet genoeg om de penis elastisch te maken..

De situatie verandert volledig met seksuele opwinding. Krachtige impulsen worden naar de geslachtsorganen gestuurd, waardoor de spiervezels in de wanden van de slagaders en holle lichamen van de penis ontspannen. Als gevolg hiervan worden de penis en het corpus cavernosum gevuld met arterieel bloed, dat in omvang toeneemt – er treedt een erectie op..

Wanneer de seksuele opwinding afneemt, trekken de spieren in de holle lichamen zich samen en persen ze bloed eruit, zoals water uit een spons – het einde van een erectie komt.

De stof die de spieren vertelt om te ontspannen, wordt acetylcholine genoemd. Het wordt snel vernietigd door een speciaal enzym. Als de ratten werden geïnjecteerd met stoffen die de werking van dit enzym stopzetten, copuleerden ze urenlang. Deze stoffen werken echter niet selectief..

Amerikaanse wetenschappers hebben een andere oplossing voor dit probleem voorgesteld. In 1998 ontvingen ze de Nobelprijs voor de geneeskunde voor de ontdekking van een speciaal chemisch verband tussen acetylcholine en spieren. Het is stikstofmonoxide, dat zorgt voor de vorming van stoffen die leiden tot ontspanning van de spieren van de corpora cavernosa en tot een erectie. Nu kunnen farmacologen dit proces beheren..

Op welke leeftijd verschijnt er een erectie en wanneer verdwijnt deze normaal?

De eerste fysiologische erecties komen al voor bij jongens van 5-6 jaar oud en worden niet geassocieerd met erotische ervaringen. Dan komen erecties vaker voor en tijdens de puberteit ontstaan ​​ze al als een manifestatie van aantrekking tot het andere geslacht. Het maximale vermogen voor een erectie bij een man van ongeveer 20 jaar oud, dan neemt het geleidelijk af, maar verdwijnt het volledig voor iedereen tegelijk – voor iemand blijft het tot 90 jaar oud, voor iemand is het zelfs na 40 jaar verloren.

Welke ziekten leiden tot het verlies van het vermogen om op te staan?

Allereerst alcoholisme, omdat alcohol in grote doses een nadelig effect heeft op het vermogen om op te staan. Hetzelfde geldt voor drugs, vooral cocaïne, ecstasy, fenamine: ze verhogen de potentie voor een korte tijd, maar letterlijk na een paar doses "uitschakelen" haar. Vermindert potentie en prostatitis, en diabetes mellitus, en sommige hormonale ziekten, evenals vasculaire sclerose, vooral de vaten van de onderste ledematen. Hetzelfde gebeurt als ze, zonder het advies van een arts, mannelijke geslachtshormonen beginnen in te nemen – hun teveel werkt op precies de tegenovergestelde manier. Depressie, angst en de verwachting van wat problemen zijn ook slecht..

Wanneer er een erectie-storing optreedt?

Bij jonge mensen breekt een erectie tijdens de eerste geslachtsgemeenschap vaak af door overmatige opwinding. Hoe meer een jonge man intimiteit verlangt, hoe moeilijker het is om een ​​erectie te krijgen. En hier is het tactvolle gedrag van een vrouw erg belangrijk – de reden zit tenslotte soms in haarzelf, in het feit dat ze iets verkeerds zei of deed. Als iets niet lukt bij herhaalde contacten, kan pathologie worden vermoed. Over het algemeen betekent een bepaalde vrouw niet zo veel voor een man van 20 jaar, maar hoe ouder hij wordt, hoe belangrijker haar individualiteit voor hem wordt..

Hoe beïnvloedt de intensiteit van seksuele activiteit de erectie??

Elke afwijking van de norm, zowel teveel als tekort, heeft een slecht effect. Het is bekend dat lange pauzes – enkele maanden – de erectie verminderen. Er bestaat zelfs zoiets als "onmacht van zeelieden". Aan de andere kant kan 7-8 geslachtsgemeenschap per week ook de potentie verminderen..

Wat kan worden beschouwd als de norm van het seksleven?

Elk heeft natuurlijk zijn eigen. Maar gemiddeld is dit voor een getrouwde man 2-3 gemeenschap per week. De minimale, normale frequentie is om de twee weken.

Is het vermogen om zwanger te worden geassocieerd met een erectie?

Direct nee. Bij een man wordt de piek in de productie van geslachtshormonen bereikt op de leeftijd van 30 jaar, en de potentie neemt op dit moment al af, hoewel zeer geleidelijk. Het vermogen om zwanger te worden duurt veel langer. Hoewel, als onvruchtbaarheid wordt geassocieerd met een gebrek aan geslachtshormonen, de erectie ook kan afnemen..

Hoe beïnvloedt fysieke activiteit?

Matige fysieke activiteit verhoogt de potentie, overmatige lichaamsbeweging vermindert deze. En het is niet alleen de schuld van vermoeidheid. Bouw krachtige spieren "neemt weg" Bij veel geslachtshormonen neemt de potentie af. Dit moet worden onthouden voor degenen die dol zijn op bodybuilding..

Hoe de potentie te vergroten: volksrecepten om de potentie te vergroten

Statistieken zeggen dat bijna elke derde man van tijd tot tijd met een seksueel probleem wordt geconfronteerd. In dit artikel zullen we slechts enkele interessante recepten uit de traditionele geneeskunde bespreken om de potentie te vergroten. Laten we eerst uitzoeken waarom het libido afneemt, welke factoren volgens artsen de potentie beïnvloeden. Natuurlijk hebben we het over een tijdelijk fenomeen, en niet over een ernstige ziekte, waarbij het nodig is om een ​​arts te raadplegen en allereerst de oorzaak te achterhalen.

Verschillende omstandigheden hebben invloed op de tijdelijke en relatieve afname van de potentie. Dit is chronische stress, fysieke en psychologische stress, sterke mentale onrust …

Alcohol en tabak hebben ook een negatief effect op de potentie. Roken leidt tot vasoconstrictie, en dit gaat gepaard met een afname van de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen..

Als een stressvolle situatie de afname van de potentie heeft beïnvloed, dan is er maar één recept – om het lichaam de gelegenheid te geven om te rusten (zelfs van seks), om te ontspannen:
lichte massage;
yogalessen – speciale oefeningen activeren de bloedcirculatie in het bekken- en genitale gebied;
geurige baden.

Russisch volksrecept: ontspannende laurierbaden. Brouw de bladeren en giet de infusie in het bad, voeg de infusie van kamillebloemen toe, neem 15-30 minuten voor het slapengaan. Of laat laurierblaadjes 12 uur in koud water staan ​​en neem dan ook een bad..

Artsen zeggen dat als de oorzaak van seksuele impotentie verschillende ziekten zijn (diabetes, zwaarlijvigheid, uitputting, hart- en vaatziekten), het noodzakelijk is om de onderliggende ziekte te behandelen, en dan zal het potentieprobleem verdwijnen, en in andere gevallen – om te kalmeren en versterk het lichaam. En je moet beginnen met een normaal dieet. Dus voor mannen is in de eerste plaats eiwitrijk voedsel erg belangrijk. Dit zijn vlees, vis, eieren, noten, zaden, bonen, erwten, sojabonen etc..

Een oud en bekend recept is roerei. De gemakkelijkste optie is eieren gebakken in olie. Voor meer effect kunt u de eieren met uien bakken. Uien helpen ook om de seksuele activiteit te verhogen, geven energie aan het lichaam. Bovendien verhoogt vlees de seksuele kracht van mannen, maar je mag nooit te veel eten..

Eet vis als het vlees saai is. Verse, goedgekookte makreel, rivierkreeftbouillon – dit alles helpt de seksuele potentie te vergroten. Voor garnering – groenten, die veel verschillende vitamines bevatten: bieten in welke vorm dan ook, radijs, rapen, olijven, wortelen.

Seksuele activiteit wordt verhoogd door zeevruchten. Oesters, rapana, mosselen in een pittige saus zijn precies goed. Fruit voor de saus de uien, voeg een paar druppels citroensap, selderij, peterselie (deze kruiden werken stimulerend) en tomaten toe, kook alles. Giet oesters die in de oven gebakken zijn met deze saus.

Over tomaten trouwens. Tomaten versterken de activiteit van de geslachtsklieren. Toegegeven, het grootste voordeel voor mannen is als de tomaten in de oven worden gebakken of gedoofd, d.w.z. onderworpen aan warmtebehandeling. Het is niet voor niets dat temperamentvolle Italianen het volgende mengsel beschouwen als de basis van veel gerechten: tomaten, knoflook, olijfolie.

Zorg dat u altijd noten en zaden bij de hand heeft. Ze bevatten vitamine E, waardoor je ook in vorm blijft. Walnoten, amandelen, sesamzaadjes, etc. Sesamzaadjes in India worden geadviseerd om te worden geconsumeerd met honing. Rooster de sesamzaadjes en meng met honing. In India wordt koriander bijvoorbeeld gebruikt om het libido te verhogen. Het wordt toegevoegd aan verschillende gebakken producten..

Het lekkerste recept dat in veel volksremedies wordt aangeboden, is een mengsel van honing met walnoten. Maak een mengsel van gelijke delen honing en geplette walnootpitten, neem 30 minuten na de maaltijd 2-3 keer per dag, 2 theelepels gedurende 3-4 weken.

Vijgen worden ook door zuidelijke volkeren gebruikt om de potentie te vergroten. Het werkt als een krachtversterkend middel en stimuleert het werk van het hart (wat erg belangrijk is), de lever en de nieren..

Nog een recept uit de Russische volksgeneeskunde. Pijnboompitten worden gemalen door water toe te voegen, en deze witte vloeistof wordt een half glas per dag ingenomen..

Onder de volkeren van Transkaukasië worden gefermenteerde melkproducten ook gebruikt om het seksuele verlangen te vergroten: gatyg, yoghurt. Thee en koffie zijn ook stimulerende dranken. En in Transkaukasië worden ze ook gebrouwen met de toevoeging van verschillende kruiden: kruidnagel (het wordt trouwens voor dezelfde doeleinden gebruikt in China), gemberpoeder, saffraan.

In Centraal-Azië worden pistachenoten beschouwd als een middel om de mannelijke kracht te vergroten en het hart te versterken..

In Griekenland wordt olijfolie beschouwd als een onmisbare remedie tegen impotentie. Olijfolie is rijk aan vetzuren en geeft voeding en energie aan de geslachtsorganen.